Is ‘Je inzetten voor anderen’ ook één van jouw goede voornemens voor 2014? Aarzel dan niet en vraag de nieuwe vrijwilligersgids van het OCMW en het gemeentebestuur aan! De gids maakt je wegwijs in de uitgebreide en ingewikkelde regelgeving rond vrijwilligerswerk. Bovendien krijg je een overzicht van de verschillende diensten die met vrijwilligers werken. Interesse? Neem contact op met de dienst samenlevingsopbouw op het nummer 014 33 16 16 of mail naarinne.dierckx@dsomol.be.

De vernieuwde vrijwilligersgids ondersteunt mensen die nu al vrijwilligerswerk doen en maakt nieuwkomers wegwijs. De gids bevat algemene informatie over vrijwilligerswerk. Je leest er wat je rechten en plichten zijn als je vrijwilligerswerk doet. De complexe regelgeving wordt eenvoudig uitgelegd.

 

Je vindt in de gids ook informatie over vrijwilligerswerk binnen het OCMW en de gemeentelijke diensten. Deze diensten volgen dezelfde visie op vrijwilligers en zorgen voor de nodige informatie en vormingen. Tenslotte leidt de brochure je rond op de verschillende diensten die met vrijwilligers werken. Heb je zin om activiteiten te organiseren in het lokaal dienstencentrum, senioren te informeren over hun rechten, kinderen te helpen met hun huiswerk of onze gemeente proper te houden? Je leest er meer over in de vrijwilligersgids en weet meteen waar je je kandidaat kan stellen.